Maid, un serial care merită să fie descoperit

După ambianta angoasanta și sub tensiune de la Midnight Mass, schimbam puțin atmosfera cu noul mini serial Netflix, Maid, inspirat de o poveste adevărată.

Maid este povestea unei tinere Alex, o mama care l-a părăsit pe tatăl fiicei sale atunci când acesta a început să devina violent. Pe strada și fară resurse, tânără este nevoita să își caute refugiu și începe să facă curățenie pentru a face bani și pentru a se putea ocupa de fiica să. Noul mini-serial ne prezinta deci povestea unei tinere care este gata să facă orice pentru a o lua de la început, intre poezie, dificultăți și realitate.

Serialul pune cel mai bine în valoare un duo de mama fiica- Andie McDowell, din 4 Weddings and a Funeral și Margaret Qualkey, din The Leftovers. Aceasta din urma este eroina din Maid în timp ce McDowell este mama să atât de pe micul ecran, cât și în realitate.

Alaturi de ele îl regăsim și pe Nick Robinson, Love, Simon, Anika Noni Rose din The Good Wife, Tracy Vilar din Save și Billy Burke din Twilight.
Temele abordate în Maid pot rezona cu cele prezentate în serialele Shameless, Showtime sau SMILF. John Wells, creatorul American al versiunii Americane de la Shameless este producătorul, scenaristul și realizatorul mini serialului deci nu este deloc uimitor faptul că sunt puțin asemănătoare. Cele trei seriale ne prezinta sărăcia și cum o trăiesc unele familii.

Dar, daca Shameless abordează problemele prezentate și prin intermediul comediei, în Maid tonul este puțin mai tragic și mai sumbru. Dar, sunt aici și unele teme comune- maladiile mentale, un părinte celibatar, violenta conjugala.. totul tratat cu justețe.

Dar, serialul este inspirat de o poveste adevărată. Este inspirat de opera autobiografica a lui Stephanie Land, intitulata Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother’s Will to Survive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *