Squid Game, noul serial fenomen de la Netflix

De ceva vreme încoace, pe rețelele sociale este tot amintit și Lăudat un noul serial coreean și care a ajuns foarte repede în topul celor mai privite seriale Netflix. Este vorba despre Squid Game. Este cel mai privit serial din istoria platformei și chiar a explodat toate recordurile de audienta.

Un fenomen la care nimeni nu se așteptă, dar la care țoață lumea se uita.

După La Casa de Papel, Stranger Things, The Witcher sau Bridgerton, un nou serial fenomen și-a făcut apariția pe Netflix, Squid Game vine din Coreea și seamănă puțin cu serialul japonez Alice în Borderland și este într-un anumit fel, o versiune mai moderna de la Battle Royale. Este vorba deci despre un joc periculos unde se înfruntă 456 de concurenți. Și la final rămâne în picioare doar unul.

Squid Game este un joc de societate. Nu unul că și clasicul Monopoly sau Risk care vă face și vă desface prietenii, ci un joc ficțional care denunță unele probleme ale societății. În Battle Royale se trimitea o clasa de liceu să se omoare intre ei pe o insula pustie pentru a denunță… creșterea violentei la adolescenți. În Hunger Games fiecare ales din fiecare district își alegea un representant pentru a se înfruntă până la ultimul rămas, pentru a menține teama în rândul poporului și ordinea.

La Squid Game, principiul este puțin diferit- 456 de participanți, cu datorii până peste cap, încearcă să obțină o victorie de 45,6 de miliarde de woni. Nu e deci de mirare că toți sunt gata de orice pentru a obține aceasta suma…

Fata de Alice în Boderland, Squid Game are cam același principiu, dar se bazează și pe o dimensiune fantastica. Totul este ancorat în realitate, un lucru care face că serialul să fie mai terifiant. Ritmul este unul alert, răsturnările de situație foarte multe și intriga se menține în jurul suspansului legat de acest joc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *