The Forgotten Battle: 3 destine în mijlocul aceleiași bătalii

Noutatea săptămânii pe Netflix este The Forgotten Battle, un film care revine asupra acestei batalii capitale din cadrul celui de-al Doilea Război Mondial cu brio, realism și emoție.

Toamna anului 1944, Aliații se îndreaptă cu pasi repezi spre Belgia și Olanda. Însă progresia lor este oprița din cauza că nu beneficiază de un port. Cel din Anvers pare ideal însă accesarea să prin intermediul estuarului Escaut este aproape imposibila deoarece este aparat de o armata de germani. Cu prețul unei lupte înverșunate, bătălia de la Escaut este în cele din urma câștigată de către Aliați care pot continua eliberarea Europei.

Aceasta bătălie ne este povestita prin intermediul destinului încrucișat a trei personaje. Un soldat german (olandez de fapt,angajat voluntar în Wehrmacht), un pilot englez și o tânără rezistenta locala. Primul, rănit și traumatizat pe frontal de Est, a fost transferat pe un post administrativ din Tarile de Jos, în apropiere de Escaut. Al doilea, pilot angajat în operațiune, în ciuda împotrivirii tatălui sau, vă descoperi infernul de pe teren după prăbușirea aparatului sau. Al treilea intra în rezistenta în ciuda voinței sale. După capturarea și torturarea fratelui sau rezistent, începe să livreze informații capitale pentru victoria aliaților. Și, destinul acestor trei personaje se vă încrucișă pe malurile estuarului.

Filmul realizat de către Matthis van Heijningen JR. beneficiază de toate ingredientele necesare unui film clasic. Puncte de vedere multiple care îi permit să analizeze situația din diferite unghiuri, de ambele laturi ale bătăliei. Suspansul și emoția nu lipsesc din peisaj. Și, deoarece este vorba despre un film de război, veritabila reușită se regăsește în realismul scenelor de lupta. Daca Spielberg și soldatul sau Ryan au definit un nou standard în modul de a filma mai aproape de lupta, The Forgotten Battle beneficiază de toate atributele.

Filmul este al doilea cel mai scump film din Tarile de Jos. Un film de război pasionant pe care amatorii acestui gen îl vor aprecia fară îndoială.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *